Päiväretki itärannalle ja vuorille

Tehtiin eilen sellainen näppärä kokoperheen retki itärannikolle ja takaisin (tai pitäisi kai puhua itärannasta, kun saarella ollaan), noin 12 tuntia reissussa, josta 7 autossa. Mutta kannatti. Ja sitten tiedoksi kaikille, että koulun kartasto (johon ainakin oma Sardinia-tietouteni vielä joitakin vuosia sitten perustui) valehtelee, kuten myös suomalaisen kilometrikäsitys: Pienuus loppuu siihen karttakirjaan, tästä saaresta tulee sitä isompi, mitä enemmän tätä tutkii.

Näytä reitin kartta

Muraverasta löytyi mainio ruokapaikka, kelpo ravintola kolmen tähden hotellista, joka oli keskipäivän biitsielämän aikaan ihan typötyhjä. Olimme ravintolan ainoat asiakkaat, ja varjoisa pöytä tasaisen sisäpihan terassilla sopi hyvin kahden vilkkaan jälkeläisen kanssa ruokailulle. Mainittakoon, että kolmen ruokalajin ateria, kaikki ruoat lähivesistä pyydetyistä merenelävistä, kolmelle aikuiselle ja kahdelle natiaiselle maksoi 110 euroa. Helppo olla jalomielinen ja tarjota! Kohteliaalle ja avuliaan rennolle palvelulle antoi mielellään hyvät tipit.

Matkalla näkyi useampia tuulivoimaloita (täällä viimeinkin aletaan ymmärtää, että sähköä kannattaa tuottaa näissä tuulissa myös siitä tuulesta itsestään!), hauska pikku juna Trenino Verde, erinäisiä perisardinialaisia kyliä, useampia nurageja ja pari tekojärveä (oikeita järviä täältä ei tietääkseni löydykään).

Hauskan matkapäivän päälle mutustelimme naapurin lihakaupasta haettuja pikkuisia peltopyyraukkoja… varsin maukkaita kylläkin, suolavedessä keitetty ja mirton oksien välissä maustuneita.

Kuvia tulossa jahka saan purettua ne kamerasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *