Oman kylän optikolla

Kävipä niin, että tarvitsin uudet pokat, edellisillä oli ikää jo reilusti seitsemättä vuotta ja kunto oli niin ja näin. Italiasta kuulema saa edullisesti silmiklaseja, siispä päätin kohdistaa hankinnan kesälomareissulle (vuosi sitten). Käytiin yhdellä ja käytiin toisella optikolla, isoja ja hienoja putiikkeja erinäisten shoppailuparatiisien yhteydessä. Ei löydy, ei mitään. Kokeeksi sitten, jo toivoni menettäneenä menin oman kylän pikkuiseen optikkoliikkeeseen, jossa ei näyttänyt olevan valikoimaan minkään vertaa. Mutta mutta:

Ihana optikkorouva veteli viihtyisän, vanhan puodin hyllyjen laatikoita toinen toisensa perään tiskille, esitteli eri malleja ja ojensi sieltä harkiten kehyksiä kokeiltavaksi. Hyvin nopeasti löytyi neljät-viidet erinomaiset pokat, joiden välillä aloin arpoa. Harkinta-aikaa iltapäivään, ja valinta osui, pienellä riskinotolla, oranssi-vihreisiin pokiin. Viikonlopun yli ja lasit olivat valmiina, vanhojen linssien vahvuuksilla.

(Täällä jos haluaa uudet linssit, pitää olla resepti silmälääkäriltä, optikot ei tarkasta näköä. Ilman reseptiä uudet pokat tehdään vanhojen vahvuuksilla.)

Kehyksiä noutaessani oli optikolle selvinnyt, että ”jaa sinä olet sen-ja-sen miniä ja tämän ja tämän vaimo, ja kyllähän niin ja näin ja otahan tuosta testattavaksi kaupan päälle piilolinssit, ja terveisiä Suomeen jne”. Ihanaa palvelua! Tosin silmälasien keskimääräinen edullisuus Italiassa ei estä ostamasta sitä kalliimpaa…

pokat

Ei ole koskaan mikään mitä päälläni olen kantanut aiheuttanut niin paljon positiivista palautetta kuin nämä pokat, vuoden aikana monta kymmentä kanssaeläjää on kehuneet tai jääneet lumoutuneena tuijottamaan, ei minua vaan pokia.

(siitä asiakaspalvelusta löytyy Italiassa sitten esimerkkejä laidasta laitaan, tämä lie ihan parhaasta päästä.)

2 thoughts on “Oman kylän optikolla”

  1. Silmälasien pokien ohella Italiasta kannattaa tuoda Applen iPhoneja. TIM-operaattori myy ainakin 8GB:n iPuhelimia prepaid-liittymällään, jonka voi vaihtaa muitta mutkitta jo liikkeessä. Neroutta!

    Jälleen hyvä syy käydä Italiassa. Ruuan, jalkapallon ja viinin ohella.. 🙂

  2. @pecks: pitikö tuo kertoa, kun iphonea tässä olen jo pidemmän aikaa kuolannut…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *