Jotain kättä pidempää

Tämän saaren kansa ei tunnetusti ole sitä maaiman pisintä, mutta silti täällä etenkin taannoin on ollut tapana tehdä aivan ylimittaisia kalusteita, ovia yms. Käytettävyydestä ei kätevän emännän kuitenkaan ole tarvinnut tinkiä, kun vain on konstit hanskassa. Kuvassa henkariratkaisu makuuhuoneen vaatekaapissa.

One thought on “Jotain kättä pidempää”

  1. Kättäpidempää sardinialaisittain, huikeaa. Oli ihan pakko tarkistaa netistä sardinilaisten keskipituus. 1800-luvulla miesten keskimääräinen pituus oli 163cm, joten teidänkin nonnanne huiteli varmaan lähempänä 150cm. Sardinialaiset ovat tunnetusti italialaisittainkin lyhyitä, syy ei kuitenkaan ole Nuraghi esi-isien geeneissä (noin 166cm) vaan Kartagolaisten mukana tulleessa malariassa, joka vasta 1900-luvulla saatiin kitkettyä saarelta.
    http://it.wikipedia.org/wiki/Antropologia_dei_sardi

    Eivät nykysardotkaan kulje pää pilvissä, sen huomasin häissäni sukulaistätejä kätellessäni kun poskisuukkojen vaihtamiseksi jouduin korkokengissäni kumartumaan. Näky, joka suuresti huvitti suomalaisperhettäni, olenhan itsekin vain 162cm pitkä. Terveisiä mustikkametsästä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *