Internetin ihme eli toimiva liittymä Italiassa tavalliseen nettitikkuun

Saimmepa vihdoinkin aikaiseksi hakea kännykkäliittymän täällä nettitikkua varten. Proseduuri oli seuraavanlainen:

  1. Nappasin ohimennen Soneran yrityskampanjasta ilmaisen sim-lukitsemattoman nettitikun läksiäisiksi Suomesta.
  2. Surffailua netissä, Italian liittymien vertailua ja tuskailua. Ahdistusta sopimusehdoista.
  3. Löytyi tämä englanninkielinen sivu, jonka tyyliin lopulta toimittiin: http://prepaid-wireless-internet-access.wetpaint.com/page/Italy+-+Wind
  4. Hoksasin, että paikallisessa centro commercialessa on Windin myymälä.
  5. Viimein saimme aikaiseksi mennä sinne tiskille, viikon jahkailun jälkeen. Ricaricabile kaikkein halvimmalla liittymällä (4,5 euroa / 120 minuuttia kuukaudessa). Liittymän avaus 10 euroa, josta 5 euroa avausmaksua, 5 jää tilille krediitiksi. Nettipakettina Mega Unlimited, 20 euroa kuussa / 1 giga siirtoa ilman aikarajaa. Asetukset Huawein tikkuun sain täältä. Ja vaikka on kyseessä prepaid -liittymä, piti henkilötiedot antaa, kun jotkin terroristit Espanjassa aikanaan käyttivät Milanosta ostettuja prepaideja viestinnässään, tuli tiukempi laki.
  6. Liitymä aukesi alle puolessa tunnissa ja nettisopimus kuudessa tunnissa. Ja systeemi toimii, mikä ihme!
  7. Liittymän voi lähtiessä laittaa katkolle ja sitten taas kun tullaan, avata uudestaan, maksaa muistaakseni noin kympin. Mutta laskutusjakso on ilmeisesti aina sama, eli 26. päivästä 26. päivään, pitää koittaa muistaa jatkossa.

3 thoughts on “Internetin ihme eli toimiva liittymä Italiassa tavalliseen nettitikkuun”

  1. Wau, todella vaikuttavaa! Olen yrittänyt tselkailla sikäläisten operaattoreiden tikkuja mutta en vielä ole saanut ymmärrettävää pakettia aikaiseksi. Onnea internetin onnelliselle omistajalle.

  2. Muru, meidän tikkua voi lainata (ja siinä siis on myös puheaika mukana). Laskutusjaksot on aina kuukausittain 25. päivästä 25. päivään eli tällä erää toimii syyskuun 25. päivään asti. Ainoa rajoitus tässä on nopeus, kun Windin tikku yhteyden alussa kyllä näyttää hyvää linjaa, mutta heti kun aloittaa surffauksen, romahtaa yhteys EDGE-tasolle, eli matelua. Toisaalta hyvä, ei tule surffailtua liikaa. Kyllä tällä blogin päivittää. Tre Italia antaa parhaan nopeuden, niiden tikkuja on näkynyt täällä paljon, Myös TIM näyttää 3g-yhteyttä, kun kännykällä kokeilin.

Kommentointi on suljettu.