Arkea ja asettumista

Viikon verran takana tätä täkäläistä arkea – ollaanko me välillä oltu jossain muuallakin? Kotioloja täällä leimaa työmaa ja meteli, katu revittiin meidän kohdalla eilen auki, ja pian toivottavasti pääsevät sommittelemaan sinne kaasuputkea / antennikaapelia / mitä ikinä aikovatkaan. Hämmästyttävän reippaasti kuitenkin edennyt tämä työmaa, pitivät vain pienen tauon lounasaikaan.

Makuuhuoneen ikkunan säleiden välistä voi kurkkia runollista katunäkymää. Työkoneen varjon vieressä kapean kaivannon ruskeasta vedessä törröttää tukittu vesiputki.

Pölyn määrä jaksaa taas hämmästyttää. yksi päivä ilman mopin heilutusta ja jälkikasvun suihkunpuhtaat jalkapohjat ovat hetkessä mustat. Pihan saisi letkuttaa joka toinen päivä jos haluaa pitää roskat ja pölyt kurissa. Onneksemme putkityömaalla katkesi eilen naapurin (ei meidän, huh!) vesijohto, ja pieni suihkulähde riitti sitomaan työmaan pölyt loppupäiväksi.

Sitruunan karsinta menossa, kuvan kasassa noin puolet poistetusta oksistosta.
Mirto ja sitruuna ovat kokeneet estetisoivan kevennysleikkauksen, ja nyt voi iltapäivisin valita, istuako sitruunapuun katveessa vaiko mirto”puun” varjossa. Kaikkinainen puskien parturointi onkin sitten paljastanut pihasta aivan uusia nurkkia, ja eilen poistettiin peikonlehdestä kaivon kannen päälle (juuret kaivon sisällä) kasvanut haara, minkä jälkeen paljastui taas lisää perattavaa ja kuokittavaa. Että näinkin pieni piha voi teettää työtä, juuri niin paljon kuin jaksaa tehdä.

One thought on “Arkea ja asettumista”

  1. Onneksi ei ole heti kiirus sieltä pois vaan saa rauhassa kuokkia, eihän sitä jaksaisikaan ikuisesti tietokoneen edessä nuokkua. Vaihtelu virkistää? Hyvää mieltä ja lomatunnelmaa teille toivotetaan ensimmäisestä sadepäivästä Suomesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *