Al mare: Poetto, Cagliari

Tänään käytiin Poetolla. Kilometrikaupalla perusrantaa Cagliarissa. Vesi on aivan rannassa vähän sameanhiekkainen (ainakin iltapäivällä), ja satunnaisesti siellä voi lillua myös jokunen roska, mutta kirkkaaksi käy kun hieman kahlaa kauemmaksi. Rannassa on paljon baareja ja iltapaikkoja, joista tällaisella lapsiperheellisellä ei ole juuri kerrottavaa… paitsi, että jädet ja oluset saa aina läheltä. Erihintaisia päivänvarjo-lepolasse-vuokrapaikkojakin on, rannan alkupäässä (ensimmäinen pysäkki, prima fermata) oli hyvinkin edullisia ainakin v. 2010. Jengiä piisaa, mutta tilaa riittää kaikille.

Poeton koordinaatit, eli mihin kohtaan rantaa on menossa, on tapana kertoa joko bussipysäkin mukaan, tai sitten voi mennä esim. sairaalan (ospedale) kohdalle. Tietenkin baarien avulla on helppo suunnistaa.

Talvikuukausina Poetolta saa(nee luultavasti edelleenkin) merisiilejä. Iltaisin kannattaa suunnistaa sinne. 20 tai 40 merisiiliä, punkkua ja leipää. Tiivistettyä välimerta, niille ketkä meren mausta tykkää. Mie tykkään.

Merisiilistä muuten sitten syödään vain se hehkuvanoranssi mäti, piikkejä kannattaa kaihtaa. Merisiiliin astumista ei myöskään kannata kokeilla.


Näytä suurempi kartta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *