Zeppole o Zeffole – Sahramidonitsit

Karnevaalidonitseja noin 30kpl

Aineet:

  • 3 keitettyä perunaa
  • 3 dl lämmintä maitoa
  • 50-75g tuorehiivaa
  • n.1 kg jauhoja
  • 50g voita
  • 2 annospussia sahramia (1/2 tl)
  • (1 tl vaniljasokeria niin halutessasi)
  • 2 appelsiinia (kuoret raastetaan ja mehut puristetaan)
  • 1/2-1l paistoöljyä (esim. auringonkukkaöljyä, ei oliiviöljyä)

Jos olet joskus nähnyt Sardiniassa isoja savivuokia niin niitä käytetään tässä taikinakulhona. Myös tavallinen muovikulho käy. Jauha keitetyt perunat haarukalla muussiksi kulhossa. Sekoita hiiva kahteen desiin lämmintä maitoa ja lisää maito perunoihin. Sekoita lähes kaikki jauhot (jätä ainakin 3dl myöhempään vaiheeseen). Vaivaa kunnon pullataikinaotteella itsesi hikeen ja lisää voi vaivaten. Sekoita appelsiinikuoriraaste, sahrami ja vaniljasokeri maidon loppuun (1dl) ja sekoita taikinaan. Sekoita taikinaan munat vuorotellen loppujen jauhojen (3dl) kanssa. Viimeiseksi vielä appelsiinimehu sekaan. Taikinan pitäisi olla erittäin lötköä joten lisää tarpeelliseksi katsomasi määrä lämmintä maitoa jos se on liian tykkyä. Jätä nousemaan ainakin tunniksi niin että taikina tuplaantuu. Laita pariin korkealaitaiseen pannuun useita senttejä paksu öljykerros friteeraukseen. Kostutetuin sormin kaiva taikinasta möykkyjä, jotka muotoilet rinkuloiksi öljyyn. Käännä kun kullanruskeita, valuta talouspaperilla liiat öljyt ja ripottele päälle sokeria. Syö mieluiten heti lämpiminä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *