Hillo-operaatio

Jo useampana vuonna on tullut vietyä aurinkoa kotiin erilaisten marmeladien ja hillojen muodossa (myös toki liköörinä eli lähinnä limoncellona näin kesäisin, mirton marjat kun tulee joulun alla, jolloin harvemmin tulee oltua täällä, mutta se on jo toinen tarina). Tällä kertaa saimme halvalla pari laatikkoa persikkaa San Speraten persikkafestareilta, joten marmeladisorttia ei tarvinnut sen enempää suunnitella. Myös päärynää, aprikoosia on tullut käytettyä makoisin tuloksin.

Itse tykkään tuoreemmasta hillosta (suomalaisittain 5-10 minuutin keittoajalla) joten olen käyttänyt pektiiniä sen sijaan, että keittäisin marmeladia kokoon tuntitolkulla, kuten täällä on tapana tehdä. Ei mene niin hulluna sokeriakaan. Pektiini täällä myydään erikseen (ei siis löydy meikäläistä hillosokeria), supermarketista löytyy. Ja autolla kun kulkee, samat purkit matkustaa helposti etelään tyhjänä ja hilloa täynnä sitten taas kesän jälkeen pohjoiseen.

Marmeladit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *