Aurinkokuivatut tomaatit

Tomaatit kuivumassa auringossa. 4 kiloa tuoreita tekee 1 kg kuivattuja. Ladotaan aurinkoon kuvassa näkyvällä tavalla avattuna. Runsaasti suolaa päälle (sitä keskikarkeaa, tähän tarkoitukseen erikseen myytävää, hieman karkeanpaa kuin Suomessa myytävä ruokasuola). Illalla kun suolaa, aamulla on suola liuennut tomaatteihin. Kolmantena päivänä näiden pitäisi olla kuivia, jolloin ne painellaan takaisin kiinni ja pannaan purkkiin, luulisin, että suolaa väliin silloinkin. Ja vaikka laakerinlehtiä.

Tarkoitus olisi kokeilla itsekin kirsikkatomaattien kanssa. Näinköhän niitä saisi tehtyä niin, että riittäisi Suomeen asti tuotavaksi?

One thought on “Aurinkokuivatut tomaatit”

  1. Eilen laittoi anoppi tomaatit ”kiinni”, eli paineli nuo avatut puolikkaat taas vastakkain. Laatikollisesta tuli seitsemän kiloa kuivattuna. Laskeskeli ihan kohtuullisen tuntikorvauksen työlle, kun laatiikko maksoi kahdeksan euroa, ja seitsemän kilon arvo kuivattuna on 70 euroa. Kuivuivat siis perjantaista maanantaihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *